Alkoholbehandling – også for resten af familiens skyld

19 november 2018
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - også for resten af familiens skyld

Når en person udvikler en afhængighed, er det ikke kun vedkommende selv, som lider under det deraf følgende misbrug. Uanset om der er tale om alkoholisme, narkomani, pillemisbrug eller spilafhængighed, kan det være direkte nedbrydende for den misbrugsramtes personlige forhold. Alle som har levet tæt sammen med et misbrugsramt familiemedlem – for eksempel som barn af en alkoholiker eller ludoman – ved, hvor ødelæggende en afhængighed er for familiesammenholdet.

Når en far eller en mor ikke længere kan fungere i social og jobmæssig sammenhæng, tvinger misbruget børnene til at blive voksne før tid. Dette er hjerteskærende at være vidne til – og som regel er den misbrugsramte selv så opslugt af sin afhængighed, at han eller hun ikke selv kan se problemet.

Få hjælp til at komme ud af misbrug og afhængighed med en misbrugsbehandling

Hvis du således iagttager en ændret dynamik i en familie, med hvilken du plejer omgang, bør du være observant i forhold til forældrenes adfærd og drikkevaner. Alkoholisme er langt den mest udbredte form for afhængighed, stærkt forfulgt af pillemisbrug. Og så snart du har opfanget signaler, der kan tyde på en af delene, bør du omgående skride til handling, eventuelt sammen med andre venner eller medlemmer af familien.

Som et led i jeres strategi for at få den misbrugsramte tilbage på sporet, kan I med stor fordel reservere et ophold på et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien er et af de bedste misbrugscentre i Danmark, og tilbyder alkoholbehandling efter den kendte og succesfulde behandlingsmetode Minnesota modellen. I behandlingsforløbet, som typisk strækker sig over fem uger, fokuseres især på at give den misbrugsramte de rette værkstøjer til selv at opretholde en tilværelse uden misbrug og afhængighed. Og samtidig bliver familien til den misbrugsramte inddraget i terapien.

Kontakt Behandlingscenter Stien på behandligscenter-stien.dk, og få gode råd og vejledning til hjælp til misbrugsramte.

Flere Nyheder