Brug en fysisk notesbog til vigtige informationer

09 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvor har du lige skrevet de vigtige kodeord og adgangsord ned samt anden vigtig information?

Det kan jo være kontonumre, login-informationer, bankinformationer og andet, som man bare ikke vil have, at det falder i andres hænder.

Dette gælder både private informationer, hvor man vil undgå, at folk finder ud af, hvordan de kommer ind på ens digitale konti, eller man som virksomhed ligger inde vigtig viden, som man ikke vil have, at konkurrenter får fat i.

Vores forsigtige gæt er, at du har skrevet det ind i din telefon. Måske ligger det på en ekstern harddisk, så du tror, at der ikke er adgang til den, eller måske er du så letsindig, at du har skrevet det hele ind på din computer og bare gemt det i en mappe – eller ligefrem har lagt det i en onlinemappe!

Hvorfor forsøger du ikke at skrive det ned fysisk i notesbøger?

Notesbøger er gode til at holde på hemmeligheder

I en digital tidsalder er man mere sikker på, at andre ikke kan få adgang til ens informationer, hvis man skriver dem ned fysisk og gemmer dem.

Det er forståeligt, at du finder det besværligt at tage dem med dig, hvis du ikke kan huske de informationer udenad, men du skal jo også have din bærbare computer med dig nogle gange – og din telefon har du vel altid med dig. En notesbog er dårligt større at have med sig.

Den kan folk ikke hacke sig ind på, og du skal ikke bruge strøm til at komme ind i den.

Eventuelt kan du få sådan en notesbog med en lille hængelås på, hvor man skal bruge en nøgle for at komme ind i den.

Dine informationer er derfor bedst sikret ved at nedskrive dem fysisk, og desuden er det også en god måde til at bevare skriftsproget på.

Flere Nyheder