Få hjælp til skifterestattesten

22 oktober 2018
Troels Nielsen
Få hjælp til skifterestattesten

Har du prøvet at være arving?

Måske har du allerede prøvet, hvad det vil sige at være arving. Og måske har du også prøvet, at der var flere arvinger efter den afdøde. I var måske nogle søskende, som skulle arve jeres sidste levende forælder.

Der kan opstilles mange forskellige arvesituationer, og fælles for dem alle er, at de involverer jura. Der er eksempelvis helt klare regler for, hvornår fast ejenedom kan overgå til arvingerne. De regler skal holdes til punkt og prikke, og kan ikke afviges.

Hvis du nu havde prøvet det med, at I var flere søskende, som skulle arve jeres sidste forælder, så ved du også at det er allerbedst, når det hele forløber glat, uden at man ender med at blive uenige.  Der kan være mange følelser på spil, når en nær pårørende er gået bort, og det sidste du ønsker er splid og problemer.

Benyt en boligadvokat til skifteretsattesten

Hvis I eksempelvis arver en bolig, så kræves der en tinglysning af skifteretsattesten, samt en ændring af skødet, før I kan få delt boet.

Før I kommer så langt, så skal boet dog allerførst gøres op. Det vil sige, at I skal se på alle boets passiver og aktiver. Hvis boet er i plus (altså hvis der er nogle penge tilbage), når I har gjort det hele op, så tilfalder der jer en arveandel.

Nogle vælger at lade den offentlige skifteret gennemgå boet, men I har også mulighed for at lade en dygtig advokat forestå opgaven. En dygtig advokat som I stoler på, og som I trygt kan samarbejde med under hele forløbet. Det er trods alt bedre, end at overlade det til en person som I ikke kender.

Jeres boligadvokat sørger for, at I på bedste vis får gjort boet op, tinglyst skifteretsattesten samt ændret skødet.

Det er trygt og sikkert.  

 

Flere Nyheder