Få hjælp til rottebekæmpelse

06 januar 2021
Lotte Hindsberg

Er du så uheldig, at du har opdaget eller har mistanke om, at du har rotter på din grund, har du pligt til at bekæmpe dem. Det gør du blandt andet ved at kontakte kommunen. Jo før jo bedre da rotter yngler med lynets hast. Et rottepar kan hurtigt blive til flere hundrede. Det er gratis at få en kommunal rottebekæmper ud.

Du kan f.eks. søge på rottebekæmpelse i Rødvig, hvis du har brug for yderlig hjælp.

Rotter i kloakken

Hvis der begynder at lugte af kloak på din grund, er der højst sandsynlighed et hul et sted i kloakken. Udover at lugten er knap så god vil det øge risikoen for at du får rotter, da de holder af kloakker. Kontakt din lokale kloakmester som kan undersøge og reparere din kloak hvis der er et hul. Kloakmesteren vil foretage en TV-inspektion af kloakken. Finder han rotter skal du som tidligere skrevet kontakte kommunen. 

Har du en kloakmester ude, så bed ham om at sætte et filter op på den del af kloakken, der fører ind til huset. Ved at have et sådan filter sikre du dig, at rotter ikke kan komme ind i dit hus via kloakken. 

Gør det svært for rotterne

Selvom det kan være svært helt at undgå at rotter flytter ind, er der alligevel flere ting du selv kan gøre, for at gøre det svært for rotterne at trives på din grund. Du skal starte med at rydde op på din grund og sikre dig at der ikke er fugtige mørke områder som gamle brændestabler.

Det næste du skal gøre er at fjerne muligt maddepoter fra grunden. Som nedfaldsfrugter og madrester i komposten. Brug udelukkende din kompost til ukrudt. Fodre du fuglene, så sikre dig at det sker på en måde, hvor rotterne ikke kan nå maden.

Flere Nyheder