Find din lokale dyreklinik i Furesø

11 januar 2021
Astrid Pedersen

Er familien blevet et fjer- eller pelsklædt medlem rigere? Så har I sikkert været ude og købe alt, hvad jeres lille nye ven behøver, for eksempel bur, transportkasse, seng, legetøj, mad og vandskåle og andre fornødenheder. Men har I også husket, at få den lille ny oprettet hos den lokale dyrlæge?

Hvorfor skal jeg tage det nye kæledyr til dyrlæge?

Måske mener du at et virker overflødigt at tage dyret med til dyrlæge når det ikke fejler noget. Men her skal du tænke på at dyret kan komme til skade og blive sygt. Her er det smart at kunne kontakte en professionel sundhedsperson som kender dyret – og som kan hjælpe med at helbrede eller behandle en sygdom eller en skade.

På samme måde som alle familier bør have kontakt til en dygtig praktiserende læge, bør du som dyre ejer også kende din lokale dyrlæge, og vice versa. Derfor bør du som noget af det første efter hjembringelse af det nye familiemedlem kontakte dyrlægen for en indledende konsultation.

Hvad kan dyrlægen hjælpe med?

Dyrlægen hjælper dig med at skabe en tilværelse for dit kæledyr som sikrer det et langt og sundt liv. Når du og dit kæledyr første gang besøger dyrlægen vil der blive oprettet en sundhedsbog for dyret. Denne fungerer som en journal som opdateres hver gang dyret er på besøg. På den måde kan dyrlægen følge dyrets sundheds tilstand gennem årene.

Sundhedsbogen er et vigtigt redskab for dyrlægen, som gennem optegnelserne eksempelvis kan konstatere om dyret har taget på eller tabt sig, og derpå anbefale en ny diæt som kan bringe vægten tilbage til det normale.

Hvor finder jeg en god dyrlæge i Furesø området?

Er du bosat i området omkring Smørum, Farum eller Værløse kan du med fordel vælge Værløse Dyreklinik som din faste dyrlæge – læs mere på værløsedyreklinik.dk.

Flere Nyheder