Giv det gamle badekar nyt liv med emlajering af badekar

30 september 2019
Astrid Pedersen
Giv det gamle badekar nyt liv med emlajering af badekar

Når et gammelt, slidt badekar skal forsynes med en ny emalje, som kan få badekarret til at stråle som nyt, kan det anbefales, at du allierer dig med en dygtig og erfaren håndværker – en såkaldt badekarsmaler – som kan forestå maling eller emaljering af badekar. Selv om en maling af badekar lyder som noget, du selv ville kunne klare på egen hånd, kræver det en vis ekspertise, hvis resultatet skal være smukt og ensartet. Med en dygtig badekarsmaler på sagen er du sikker på, at det endelige slutresultat bliver lækkert og jævnt, uden buler – og samtidig langtidsholdbart, således at du kan have glæde af dit badekar i mange år fremover.

Hvordan foregår emaljering af badekar?

Din badekarsmaler vil først tage badekarret i øjesyn for at konstatere hvorvidt skaderne udelukkende er af overfladisk art og ikke har givet anledning til eventuelle fugtskader i badekarrets sokkel, såfremt der er tale om et indbygget badekar. Her efter vil han foretage en oprensning og en slibning af den indvendige del af badekarret, således at den nye emalje kan binde bedst muligt.

Ved slibningen fjernes gamle ridser, rust og afskallet maling samt aflejringer af kalk eller okker, som har misfarvet emaljen og gjort den ru i overfladen. Hernæst vil emaljen, som består af en blanding af uretan og akryl, blive påført med jævne og sikre strøg. Denne blanding bliver, så snart den er hærdet op, 100% vandtæt og helt hård og glat i overfladen.

Du kan selv vælge, om emaljen skal være klassisk hvid – hvilket de fleste vælger – eller om den skal tones, så den passer med badeværelsets øvrige decor. Så snart selve processen med emaljering af badekar er overstået, skal emaljen have lov til at tørre og hærde i et døgns tid. Her efter vil du have et fuldt funktionsdygtigt badekar med en lækker og skinnende emalje – klar til wellness oplevelser i dit eget badeværelse!

Læs mere om emaljering af badekar på emaljering-af-badekar.dk

Flere Nyheder