Hav talsmanden med til møder som ansat i en restaurant i Ringsted

14 oktober 2019
Anders Lundtang Hansen
Hav talsmanden med til møder som ansat i en restaurant i Ringsted

Nu er det jo ikke alle restauranter i Ringsted, der er store nok til, at der kan være en uafhængig talsmand ansat, som udelukkende er til for at tage sig af medarbejdernes ve og vel, mens de bare laver en smule forefaldende arbejde.

De fleste talsfolk er ansatte på lige fod med de andre ansatte, der så har et ansvarsområde, som kan være alt fra kok, rengøring, servering, garderobe eller andet afhængigt af, hvor stor denne restaurant er, om den står alene eller er en del af en kæde.

Dog er det vigtigt, at vedkommende er ansat under de samme forudsætninger, som de andre lønmodtagere er det, og oftest er det nemmest, at alle er ansat under den samme fagforening, men de forskellige servicefag kan jo have hver deres fagforening og a-kasse, der passer bedst til dem.

Er man heldig, så er der en talsmand, der kan repræsentere dem alle, men hvis man alligevel er et lukket samfund i denne virksomhed, hvor man almindeligvis passer på hinanden, bistår til at hjælpe og assisterer, når der er brug for det, så kan andre talsfolk også træde til ved behov.

Dette kan være som en erstatning for ens ellers vante formand, hvis vedkommende er syg en dag, og man skal bruge vedkommende til nogle forhandlinger eller andet.

Et eksempel kan være, man som medarbejder skal have en reprimande, en irettesættelse, eller der skal ændres i ens kontraktuelle forhold.

Så vil man gerne have en talsmand eller i det mindste en repræsentant til stede, der taler ens sag, men som også kan have øjne og øre åbne, når man måske selv skal bruge tankekrafter til at holde sig til den nuværende situation, hvor det kan være rart at få en anden persons syn på sagen, der ikke er direkte impliceret, men som stadig er ovre på ens banehalvdel.

Flere Nyheder