Hvad bruger man røgelse til?

25 august 2021
Steffen Hansen

Har du også tænkt over hvad røgelse egentlig bruges til? Er det bare noget man bruger for at få sin lejlighed til at dufte eksotisk, eller er det for at skjule lugten af en anden type røg? I dette indlæg vil vi kort forklare hvad røgelse er, hvor det stammer fra og hvad man bruger det til.

Hvad er røgelse?

Røgelse er en form for pinde, som afgiver en duft når man sætter ild til dem. Nogle mennesker bruger dem som en slags duftfrisker til deres hjem, enten for at opnå en følelse af at være eksotiske, eller også for at skjule en anden duft. Røgelse er ikke for alle mennesker, da det afgiver en rimelig kraft lugt, men for nogle mennesker er det den bedste duft i verden, og de kan ikke få nok af den.

Hvor kommer røgelse fra?

De ældste spor af røgelse stammer fra Kina, og man kan derfor, indtil andet er bevidst, antage at det er der at røgelse stammer fra. Røgelse er generelt populært i Fjernøsten, og det er nok også derfor at mange i den vestlige verden, bruger det for at få en eksotisk duft i deres hjem, enten fordi de er fascineret af en bestemt kultur eller religion, eller fordi de har oplevet det i forbindelse med en rejse, og bruger det til at fremkalde minder om deres tur, og drømme sig tilbage.

Hvad bruger man røgelse til?

Rigtig mange bruger røgelse af den simple grund, at de godt kan lide den duft røgelsen afgiver. I realiteten har røgelse dog et andet formål. Det benyttes i forskellige typer af religiøse ceremonier, primært i Asiatiske lande. Det bruges både i forbindelse med fødsler, bryllupper og begravelser, og for det meste som en form for renselsesritual, eller en velsignelse af dem, som røgelsens røg pustes på eller over. 

Flere nyheder