Hvor finder du biler til salg?

14 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvor finder du biler til salg?

Du kender måske allerede svaret på spørgsmålet til vores rubrik, mener du, men derfor tillader vi os alligevel at gennemgå nogle forskellige metoder til at købe en bil til salg, og hvad man skal kigge efter, når man handler de forskellige steder, og hvad der er fordele og ulemper ved de forskellige forhandlere.

Det første, der nok slår en ind, når man overvejer, hvor man skal købe bil, er at gå til en autoriseret forhandler.

Sådan en forhandler kan enten være en kæde af bilforhandlere, en enkelt forhandler, der handler forskellige biltyper- og mærker eller blot har slået sig på én bestemt type.

Forhandleren kan også være en bilforretning, der har autorisation til at være ‘den forlængede arm’ og sælge bilmærker under fanen for et bilmærke, hvilket kunne være Ford, Audi, Mercedes Benz eller et af de andre kendte eller ukendte mærker.

Fordelen ved disse er, at du får en splinterny bil, du ofte selv kan bestemme, hvilke supplementer, ekstra dele og farve den skal have og komme i.

Ulempen er, at det koster mange penge at få købt en bil helt fra ny herhjemme grundet de mange afgifter, og det kan medføre, man bliver nidkær omkring bilen og ikke nyder den. Derfor vælger mange at lease en bil.

Man kan også købe en bil brugt, hvor der findes alt fra deciderede rustbunker til veteranbiler og nogle biler, der ligner, de lige er kørt ned ad samlebåndet.

Fordelen i denne sammenhæng er, at det oftere er billigere at købe denne type bil, og så er den kørt til.

Ulempen er, at bilen ofte lettere kan gå i stykker, og man måske ikke kan få en fordelagtig aftale om reparation ved et værksted.

Er man heller ikke opmærksom på, om man har med en reel og autoriseret forhandler at gøre, kan man risikere at blive snydt.

Spørg hellere en gang for meget end for lidt ind til forhandleren, og forhør dig eventuelt hos tidligere kunder eller andre, du kender, der har handlet ved forhandleren. 

Flere Nyheder