Kjoler i store størrelser er fremtidens ideal

17 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Det er faktisk ikke så mange år siden, at man helst skulle tabe sig for at tage nogle lækre kjoler på.

Faktisk var det lidt skammeligt, hvis man måtte købe sådan en kjole i stor størrelse, fordi man af den ene eller anden grund ikke havde motivationen til at tabe sig, eller man slet og ret ikke kunne få tabt sig af helbredsmæssige årsager.

Nogle kollektioner førte endda ikke deres sortiment i store størrelser, fordi de ikke ville associeres med store kvinder – eller mænd for den sags skyld – fordi det ikke var sådan, de ville ses udadtil.

Det var et ideal at være tynd, veldrejet og helst ikke have noget overskydende fedt på kroppen.

Længe plæderede man dog for, at det ikke kunne være rigtigt, at man var henvist til snuskede butikker med et ringe udvalg af kjoler i store størrelser, hvis man ville have en kjole i ordentlig pasform.

Der opstod da også butikker med kjoler i store størrelser, men det var ikke udbredt og blev mest set som en undtagelse end som en løsning.

Desuden skulle man jo have nogle, der ville være forgangspersoner på den front ved at tage initiativet til at vise, at nu var det ikke bare ok at være stor, det kunne endda være idealet.

Men man så det som usundt at være stor, men man glemte i samme ombæring at nævne, at det også kunne være lige så usundt at være tynd – specielt hvis man nærmest sultede sig selv for at blive tynd.

Nu om dage har dog måde modeskabere, idoler ved videre været med til at vende den kurve så at sige, fordi det bliver mere end blot acceptabelt at være stor.

Man ser den slags blive omtalt og rost i både TV, radio, magasiner med videre.

Så hvis du leder efter farverige plus size kjoler til store piger, så er det skam bestemt til at finde.

Flere Nyheder