Lær at anvende mundbind; det er ikke svært

04 maj 2020
Astrid Pedersen

Måske har du hørt om mundbind som middel til forebyggelse af smittespredning. Men hvorledes anvendes et mundbind – og hvad skal et mundbind gøre godt for?

Hvornår bør jeg anvende mundbind til engangsbrug?

Engangs mundbind yder en ganske fin beskyttelse mod spredning af smitte fra virus og bakterier, når du er syg. Har du for eksempel fået influenza, kan du beskytte dine medmennesker mod smitte ved hjælp af et 3 lags mundbind.

Influenza og forkølelse smitter nemlig via aerosoler – mikroskopiske dråber af spyt, som spredes i en sky fra næse og svælg når du hoster eller nyser. Med et mundbind kan du bremse denne spredning, så andre mennesker ikke kommer i kontakt med de smitte bærende aerosoler.

Mundbind beskytter imod allergener

Er du allergisk over for eksempelvis pollen eller græs, er foråret og sommeren en hård tid at komme igennem. Med et mundbind kan du begrænse generne i dine luftveje, som opstår når du indånder pollen og andre partikler i luften. Det samme gælder hvis du befinder dig i områder med stærk partikel forurening – eller hvis du er i gang med at sætte boligen i stand. I denne anledning vil der typisk være en del slibe arbejde, hvilket skaber risiko for store mængder af støv. Og her kan et engangs mundbind også være rigtig nyttigt.

Hvordan anvender jeg et mundbind korrekt?

De smarte 3 lags mundbind fra Testsmart kan tilpasses alle ansigter. Mundbindet er udstyret med en stiv kant, som formes over næseryggen. Således slutter mundbindet helt tæt – og de tre lag tyndt materiale yder den maksimale filtrerings kapacitet, samtidig med at vejrtrækningen ikke besværes. Testsmart 3 lags mundbind er CE mærket efter EN 14683:2019 standarden, og er godkendt til medicinsk såvel som til personlig anvendelse.

Du kan læse mere om 3 lags mundbind, og bestille billige mundbind, på https://www.testsmart.dk/artikler/sundhed-og-sygdomme/personlige-vaernemidler/hvorfor-boer-du-anvende-mundbind/ 

Flere Nyheder