Maling af badekar – når badekarret skal stråle

22 juni 2019
Astrid Pedersen
Maling af badekar - når badekarret skal stråle

Har du fået fingrene i en bolig med eget badekar? Så bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du skrotter det – uanset hvor slidt, det fremstår.

Hvorfor skal jeg bevare badekarret i mit badeværelse?

Et badekar er ikke blot et sted, hvor du kan vaske dig ren. Du kan også med fordel bruge dit badekar som hjemmespa – tænd op under en håndfuld duftlys, sæt lidt dæmpet musik på anlægget, og fyld badekarret op med varmt, velduftende vand tilsat olier eller salte efter eget valg, så har du opskriften på øjeblikkelig afstressning. Med et dejligt, varmt karbad inden sengetid bliver din søvn dybere og mere afslappet – og du vågner frisk og glad. Har du børn, er badekarret også et hit. De fleste børn elsker at få karbad i et rummeligt badekar, hvor der er plads til vandpjaskeri og legetøj. Og det kan man ikke opnå i en balje i brusekabinen.

Et slidt badekar er uhygiejnisk

Du bør dog tage badekarret i øjesyn, inden du nedsænker dit lege i det lune og duftende vand, eller lader dine børn tage lange karbade. Er emaljen slidt, kan der nemlig nemt gemme sig bakterier og andre mikro organismer i badekarret. Den slidte emalje vil blive ru i overfladen, og kalk, okker og rust vil kunne indlejre sig og give anledning til grimme, gulligt brune misfarvninger. I disse plamager kan sæbe- og hud rester samtidig udgøre grobund for disse mikrober, som kan gøre dit badekar uhygiejnisk og helbreds skadeligt.

Få badekarret lækkert igen med maling af badekar

Du bør således sørge for, at emaljen fremstår fast, hård og glat, førend du tager badekarret i brug. Her kan en dygtig badekarsmaler være til stor hjælp. Med maling af badekar får du i løbet af få timer en smuk, ensartet emalje på indersiden af badekarret, og efter et døgns tid er emaljen hærdet tilstrækkeligt til, at badekarret kan tages i brug. Læs mere på ny-emalje.dk

Flere Nyheder