Professionel hjælp til bisættelse i Randers

04 januar 2021
Astrid Pedersen

Har du netop mistet, eller forventer du inden for nærmeste fremtid at miste, et kært og elsket menneske – og vil du skulle være ansvarlig for begravelse eller bisættelse? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvad skal jeg gøre efter dødsfaldet?

Når et menneske dør er det vigtigt at de rette instanser bliver underrettet. Du skal have fat på en læge som kan skrive en dødsattest. Dødsattesten skal i følge gældende dansk lov indberettes digitalt af lægen til de relevante myndigheder.

Attesten udleveres i papir kopi til bedemanden. Bedemanden har nemlig brug for denne attest i forbindelse med sit arbejde. Samtidig skal der udarbejdes en dødsanmeldelse. Denne står du og eventuelt andre pårørende for at udfylde, hvilket kan gøres online på Borger.dk.

Et dødsfald skal anmeldes til begravelses myndigheden i det sogn hvor den afdøde havde sin seneste bolig senest to dage efter dødsfaldet. Er du i tvivl om hvorledes du skal udfylde anmeldelsen kan du altid få hjælp hos den lokale bedemand. Du kan kontakte bedemanden med det samme døden er indtruffet, eller du kan vente til næste dag, hvis dødsfaldet er sket om natten.

Din bedemand vil kunne hjælpe dig med dette – og meget andet – papir arbejde. Blandt andet kan bedemanden forestå ansøgning om – og indhentning af – begravelses hjælp, fra kommunen eller fra den afdødes egen private forsikring eller pensions ordning.

Når du kontakter en bedemand lige efter et dødsfald vil han eller hun kunne hjælpe dig med at planlægge den begravelse eller bisættelse som skal finde sted inden for fjorten dage efter dødsfaldet. Bedemanden vil samtidig varetage transport af den afdøde til et kapel i nærheden samt klargøring af den afdøde, her under påklædning og kisteilægning.

Var den afdøde bosat i Randers eller omegn kan du kontakte Begravelsesforretningen Per Wraa for hjælp til begravelse eller bisættelse – læs mere på per-wraa.dk.

Flere Nyheder