Sådan bør du aldrig opbevare maling

27 november 2020
Maya Hindsberg

Maling er en ting de, fleste vil komme ud for at skulle bruge og måske endda opbevare, hvis ikke de har brugt en maler. Hvis du ikke er interesseret i at skulle ende op med at opbevare det, så kan du evt. kontakte en maler, og få dem til at gøre jobbet. Prøv f.eks. https://malerkanonen.dk/maler-amager/.

Hvis du dog vil gøre det selv, så læs med her, hvis du har maling tilbage. Det er jo ikke unormalt at have en sjat, og hvis du kan undlade at smide det ud, er det jo fedt, både for miljøet, men også fordi du senere kan male pletter over med samme maling.

Her skal du ikke opbevare din maling

Maling skal helst opbevares frostfrit og heller ikke et sted, hvor det er for varmt. Det vil sige, at det er en dårlig ide at opbevare det i et skur eller på loftet. Derudover vil du gerne stille malingen uden for børnehøjde. Det kan nemlig blive en uheldig situation, hvis den lille får fingrene i malingen. Et godt sted kan være i skabet med rengøringsmidler eller i kælderen.

Kan maling blive for gammel?

Maling kan godt blive for gammel. Det hjælper, når du opbevare det rigtigt, men det bliver for gammelt. Størstedelen af ny maling er lavet mere miljørigtigt og holder derfor kortere tid. Hvis du vil have noget, der er meget holdbart, kan maling på terpentin eller olie anbefales. 

Hvordan ved du så, om malingen er blevet for gammel? Du ved det definitivt, når det begynder at lugte rigtig grimt. Den vil enten komme, når du åbner bøtten med maling, eller når du maler de første strøg. Du er ikke i tvivl. 

Derudover vil der også være en holdbarhedsdato på bøtten. Den er generelt god at gå efter, også hvis malingen er uopnået og opbevaret korrekt.

Flere Nyheder