Vælg den rette type af subwoofer

01 februar 2019
Anders Lundtang Hansen
Vælg den rette type af subwoofer

Nogle lyd-elskere vil sige, at man ikke kan undvære en subwoofer i ens surroundsound-anlæg, og det er da også vores postulat, at du vil gå glip af både store elementer og mange små detaljer og finesser, hvis du har et surround-anlæg uden en subwoofer.

Du kan for den sags skyld godt have et surround-sound-anlæg uden en subwoofer, men det vil næsten svare til at køre bil på hjulkapslerne uden dæk: Det kan måske et eller sted godt lade sig gøre, men du vil aldrig – aldrig – opnå det samme resultat.

Og det handler sådan set ikke om, hvorvidt man er feinschmecker med lyden og mener, at hint og andet hører sig til et ordentlig anlæg. Det drejer sig sådan set op, at du går glip af den ultimative lydoplevelse, hvis du ikke benytter blandt andet en aktiv subwoofer.

Dog skal subwooferen passe sammen med resten af anlægget af høj HiFi-kvalitet.

Ofte kan man købe en subwoofer, der følger med i et samlet lydanlæg som en pakke, men det er lige så hyppigt, at det er muligt at købe subwooferen ved siden af, fordi man ønsker at udskifte denne for for eksempel at følge med tidens udvikling på området med lyd til hjemmebrug.

Man behøver bestemt ikke have en decideret hjemmebiograf eller et andet lokale afsat til at sætte subwooferen og resten af lydanlægget op, for den slags kan det sagtens passe ind i en almindelig stue.

Men her handler det også akustikken, for subwooferen skal på en og samme tid passe til anlægget, men også til rummets akustisk med alle sine møbler og andre genstande derinde.

Det duer ikke, hvis man har en for stor subwoofer til et lille lokale, hvor lyden bliver smadret; og omvendt fungerer det slet heller ikke med en alt for lille subwoofer, så man ikke kan få udbytte af den i hele lokalet.

Tjek HiFi-Freaks.dk ud for at finde et fornemt udvalg af forskellige subwoofere.

Flere Nyheder